PIONEER VM Series Studio Monitors

PIONEER VM Series Studio Monitors

Pioneer DJ kondigt vandaag de release aan van de nieuwe VM-reeks korteafstandsmonitorluidsprekers.

Nieuw en reeds in voorraad ! 

Fris, professioneel ontwerp: verbeter de look en sound van je set-up.
Het splinternieuwe ontwerp met de zeshoekige aluminium voorkant zorgt voor een frisse look, een betere geluidskwaliteit en meer duurzaamheid. Het resultaat? Minder ongewenste trillingen en een lagere vervorming, terwijl de bescherming van de tweeter het gevaar op beschadiging van het hogefrequentiediafragma verkleint. De geborstelde alumite-textuur geeft de luidsprekers bovendien een professionele touch die niet misstaat naast je Pioneer DJ-uitrusting.
De actieve VM-50, VM-70 en VM-80 studio monitors produceren een helder geluid met een snelle, stevige bass. Dankzij de flexibele DSP-instellingen kunnen de luidsprekers zo worden ingesteld dat ze passen bij de eigenschappen van iedere ruimte waarin ze worden gebruikt. Ideaal dus voor het nabootsen van een echte clubsound wanneer je aan het dj’en gaat, of voor het leveren van een vlakke frequentierespons wanneer je ergens thuis of in een professionele studio muziek maakt.

Thuis optreden blijft aan populariteit winnen: dj’s streamen hun sets via online platforms en sociale media steeds vaker naar vrienden en fans. Om het clubgevoel na te bootsen hebben dj’s dan wel monitorluidsprekers van optimale kwaliteit nodig. Aangezien iedere kamer de geluidsgolven op een andere manier reflecteert, is het dan ook een groot voordeel als je het geluid kunt afstemmen op de vorm en kenmerken van de ruimte waarin je speelt. En ook het oog wil wat. Zo kun je je installatie thuis er precies uit laten zien zoals de booth in een club.

Het splinternieuwe ontwerp van de VM-reeks is gebaseerd op dat van de populaire Pioneer DJ S-DJX-luidsprekers en omvat uitsluitend onderdelen van topkwaliteit en tal van innovatieve functies die instaan voor een pure sound. Met hun flat voicing, klasse D-versterkers en aramidevezelconussen reproduceren ze heel precies het geluid van de originele bron, en dankzij de Vortex Bass Accelerator ook de diepe, lage frequenties. Het frisse ontwerp van de 4 mm dikke aluminium voorkant ziet er niet alleen bijzonder blits uit maar helpt ook ongewenste vibraties te voorkomen. En dankzij de DSP-regeling stem je de luidsprekers bovendien probleemloos af op de ruimte waarin je ze gebruikt. Zowel in een compacte ruimte thuis als in een grotere, professionele studio heb je de keuze uit 16 EQ-instellingen om steeds de perfecte sound voor de ruimte te vinden.

BELANGRIJKSTE FUNCTIES

Helder, vervormingsarm geluid met snelle bassrespons: helemaal zoals in de club
• Kwaliteitsonderdelen
Ieder model in de VM-luidsprekerreeks is uitgerust met een klasse D-versterker met 96 kHz sampling DSP voor een geluidsweergave met een brede bandbreedte. De uiterst efficiënte prestaties staan in voor een lage vervormingsgraad en meer energie in het geluid. De 4 mm dikke en stevige aluminium voorkant voorkomt bovendien resonantie en vermindert trillingen waardoor de luidsprekers een geluid voortbrengen dat nagenoeg identiek is aan dat van de originele bron.

• Wooferconussen van aramidevezel en Vortex Bass Accelerator
Zowel op het laagste als op het hoogste volume zorgen de wooferconussen van aramidevezel voor een schitterende punch die je voelt in de bass en in de lage tot middenfrequenties. Deze nieuw ontwikkelde conussen zijn 30 procent lichter dan de traditionele aramidvezelconussen met papier, waardoor ze niet alleen sterker zijn maar ook helpen om een echt diepe sound te produceren. De Vortex Bass Accelerator staat in voor een strakke, lage frequenties zonder ongewenste trillingen aangezien ribbels in de bassreflexpoort ervoor zorgen dat de lucht ongehinderd uit de luidsprekers kan stromen. Het resultaat is een glasheldere sound – bij zowel gezongen als instrumentale muziek.

• Hoorn met constante richtingsgevoeligheid
Dat de midden- en hoge frequenties krachtig worden weergegeven door de VM-luidsprekers is te danken aan de hoorn met constante richtingsgevoeligheid die ook instaat voor een brede en uniforme luisterzone. De vorm van de hoorn en de wooferrand werden speciaal ontwikkeld zodat de vlakke afspeelfrequentie vlot overgaat in de tweeter en er een natuurlijk geluid ontstaat.

• DSP-regeling: stem het geluid eenvoudig af op je ruimte
De luidsprekers uit de VM-reeks zijn vlak gestemd zodat je het natuurlijke geluid van de muziek kunt horen. Maar iedere ruimte reageert natuurlijk anders op geluidsgolven. Om de output daarop af te stemmen en het geluid te vinden dat precies goed is voor de ruimte waarin je aan het werk bent, is iedere VM-luidspreker uitgerust met DSP-regeling.

Op de achterkant van de luidsprekers vind je twee knoppen: Laag EQ en Hoog EQ. Zonder dat je op het achterpaneel hoeft te kijken kun je die knoppen elk in vier verschillende standen zetten, waardoor je in totaal 16 mogelijke EQ-instellingen krijgt die je eenvoudig kunt bedienen. Kies de stand die het beste klinkt voor jouw dj-creaties of de muziek die je maakt bij je thuis of in een geluidsstudio, afhankelijk van de vorm, omvang en bouw van de ruimte. Als je luidsprekers bijvoorbeeld tegen de muur staan en je ‘s avonds aan het werk bent, is het misschien geen slecht idee om de basstrillingen zo miniem mogelijk te houden. Daarvoor stel je de knop Laag EQ in op ‘Ruimte 1’-modus. Vind je dat er wel wat meer treble mag zijn? Dan boost je de hoge frequenties door de knop Hoog EQ in te stellen op ‘Ruimte 2’-modus.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht